perjantaina 7. – lauantai 8.6.2024

Turvallisuus on meille tärkeää ja tänä vuonna siihen panostetaan entistä enemmän

NESTEKAASU

Pelastussuunnitelmaan liittyen Toijalan Markkinoille ja Hunajatorille tulijan pitää huomioida seuraavat seikat. Nämä vaatimukset ovat järjestäjän vastuulla ja niitä tarkastetaan markkinoille tultaessa. Mikäli käytät nestekaasua Toijalan Markkinoilla tai Hunajatorilla, ilmoitathan nestekaasun käytettävän määrän Pentille mahdollisimman pian. Pelastusviranomainen edellyttää markkinoille osallistuvien noudattavan alla olevia kirjauksia.

Tapahtumassa käytetään nestekaasua esimerkiksi ruokamyyntiin liittyen, järjestäjän tulee huolehtia siitä, että kaikki alueella olevat nestekaasupullot on kytketty kiinni käyttölaitteisiinsa. Järjestäjän tulee myös varmistua siitä, että kaikilla nestekaasun käyttöpisteillä on käytössä vähintään yksi 34 A 183 BC teholuokan käsisammutin sekä sammutuspeite 120 x 180 cm. Tapahtumajärjestäjän tulee olla tietoinen käytössä olevan nestekaasun määrästä.

TELTAN PAINOT

Tapahtumassa käytetään kevyitä tai pop up-tyyppisiä telttoja. Ko. telttojen osalta on noudatettava TUKES:n toimintaohjetta Tapahtumissa käytettävät kevyet, pika- ja pop up -teltat (Ohje löytyy: https://pelastustoimi.fi/pirkanmaa/lomakkeet-ja-ohjeet.) Mikäli valmistaja / maahantuoja ei ole ohjeistanut käytössä olevien telttojen painoista, voidaan noudattaa seuraavaa yleisperiaatetta: Telttojen osalta on huomioitava niiden turvallinen kiinnittäminen siten, että 3 x 3 m kokoisessa teltassa painoa jalkaa kohden on 20 kg. Tätä suuremmissa teltoissa painoa tulee lisäksi olla 9 kg alkavaa neliötä kohti. Painot on kiinnitettävä telttaan siten, ettei niiden ole mahdollista irrota tuulen tai muun mekaanisen rasituksen voimasta

Pentti Kulla
markkinajohtaja
pentti.kulla [ä] pp.inet.fi

MYYJÄ INFO

Hunajatori (24.8.2024) info

Paikkavaraus on avattu hunajatorille 24.8.2024 klo 9.00 -16.00.

Hunajatorin paikka (4x4m) maksaa vain 20€. 

Toijalan Markkinat 7.-8.6.2024

Toijalan Markkinat ovat kaksipäiväiset. Myyntiaika perjantaina klo 9-18 ja lauantaina klo 9-15. Markkinapaikan hinta on 70 euroa (4mx4m), 2 paikkaa 125 euroa/ 2 päivää. Huom! Hinta hiukan laskenut!!!

Myymme pääsääntöisesti vain 2 päivän paikkoja.

Tämä on loistava tapahtuma myyjien kannalta, sillä 54. TOIJALAN MARKKINAT keräävät kävijöitä yli kuntarajojen kahden päivän aikana 7000-8000 henkeä.

Hunajatori on yksipäiväinen markkinatapahtuma Toijalan torille osana Akaan kaupungin Hunajahulinaa. Koska molemmissa markkinoissa on järjestäjät samat, niin meillä on paljon yhteläisyyksiä, mm. torikartta ja paikkavaraus hoituu samalla lomakkeella.

Muutamia huomioitavia asioita saapuessanne markkinoille:

 • Järjestäjillä on päällään hupparit, joissa selässä teksti LC Toijala. Heidän puoleensa voi kääntyä tarvittaessa koko markkinoiden ajan.
 • Toijalan Markkinoilla numeroiduille markkinapaikoille voi saapua torstaina klo 17.00 alkaen, jolloin järjestäjät ovat paikalla. Perjantaina torille voi saapua klo 6.00 alkaen, samoin lauantaina.
 • Hunajatorilla paikalle voi saapua lauantaina klo 6.00 alkaen, jolloin on järjestäjiä paikalla.
 • Mikäli myyjä ei ole saapunut paikalle tuntia ennen markkinoiden alkua, niin paikka myydään eteenpäin. Jos tilanne vaatii jotain muuta aikataulua, niin ole hyvä ja ilmoita järjestäjille hyvissä ajoin.
 • Toijalan Markkinoilla tori on auki perjantaina 9.00 – 18.00 ja lauantaina 9.00 – 15.00, jona aikana ei torialueelta saa purkaa kojuja eikä häiritä muita kauppiaita vastaavalla toiminnalla. Hunajatorilla lauantaina 9.00 – 16.00.
 • Toijalan Markkinoilla torialueella ja Valtatiellä Pirkanmaan Palvelukoiraharrastajat  suorittavat vartiointia perjantain ja lauantain välisen yön.
 • Järjestäjä ei vastaa myyntikojuihin jätetyistä tavaroista/omaisuudesta.
 • Hunajatorilla ei ole vartiointia.
 • Sähköä tarvitsevat ovat erikseen ilmoittaneet asian ja heille on varauduttu sähkö toimittamaan. Sähköä voidaan toimittaa vain ns. torialueelle, joten huomioithan tämän seikan paikkaa varatessasi.
 • Muille sähköä tarvitseville sitä toimitetaan mahdollisuuksien mukaan ja korvausta vastaan (20 tai 50 euroa).
 • Jos et ole maksanut saamaasi laskua tai olet maksanut sen markkinaviikolla, varaudu todistamaan maksusi (kuitti).
 • Torikauppiaille tarkoitettu roskalava on sijoitettu torin keskivaiheille kevyen liikenteen väylälle.
 • Torikauppiaille avoin WC on kauppiastavaratalon 2. kerroksessa.
 • Vesipiste on lähellä jäätelökioskia.
 • Kalevantielle (torilta katsoen ylälaidasta oikealle) ei saa parkkeerata autoja.
 • Parkkipaikkoja on mm. urheilukentän ja Sontulantien välissä koulun kohdalla sekä mahdollisesti torin laidalla Timon Kuvakaupan edessä.
 • Omia autoja (ellei kauppaa tehdä suoraan autosta) ei saa parkkeerata torialueelle eikä Valtatielle.
 • Ohjelmalavalla on rajatusti ohjelmaa, joten keskitymme markkinoiden luonteen mukaisesti kaupan tekoon.
 • Pelastusviranomainen kehottaa kaikkia torikauppiaita varustamaan myyntikatokset ja -teltat riittävillä kulmapainoilla, jotta mahdollisen kovan tuulen puhaltaessa ne pysyvät paikoillaan. Markkinoiden järjestäjä tulee valvomaan, että painot ovat riittävät.
 • Tänäkin vuonna kiinnitämme erikoista huomiota siihen, että kauppiaat eivät levittäydy käytäville. Siitä hyötyvät niin kauppiaat kuin asiakkaatkin.

Tässä on pelastussuunnitelma, jota tulemme noudattamaan. Keltaisella katkoviivalla merkatut reitit tulee pitää auki kokoajan pelastuskalustoa varten. Huomioittehan tämän markkinoiden ajan, niin helpotamme kaikkien viihtyvyyttä.

Punaisella katkoviivalla on merkattu alueen pelastustiet. 

Kysymykset ja paikkatiedustelut:

Pentti Kulla
markkinajohtaja
pentti.kulla [ä] pp.inet.fi

Toijalan Markkinoiden paikka kartta

Tässä näkyy myyntipaikat markkinoilla ja myös pelastustiet sulkuineen. Torialue suljetaan parkkipaikkana torstaina klo 16.00 eteenpäin ja torille otetaan markkinamyyjät ja muu markkina-infra.

Hunajatorin kartta

Tästä hunajatorin vastaava kartta. Allue suljetaan la aamusta klo 06 ja on takaisin käytössä klo 18 mennessä.

Varaa paikkasi Toijalan Markkinoille ja syksyn Hunajatorille!

Alla paikkahinnat Toijalan Markkinoille, mutta samalla lomakkeella voit varata paikat myös syksyllä Akaan kaupungin Hujanahulinat päättävään Hunajatoriin la 24.8.2024